Nieuwsbrief juli 2019

Tatjana’s nieuwsbrief juli 2019:

  • Mooier voor minder geld: 25% korting op alle behandelingen!
  • Waarom permanente make up? Waarom bij Tatjana?
  • NIEUW: Maandelijks gratis tip om jezelf mooi te maken.

Geïnteresseerd? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

[mailpoet_form id=”2″]

Pmu voor of na botox behandeling?

In deze moderne tijd heb je keuze uit vele verschillenden schoonheidsbehandelingen, botox, fillers en uiteraard permanente make up.

Stel je voor, je wilt graag permanente make up zetten en ook een botox behandeling laten doen. Waar kies je eerst voor?

Mijn artikel gaat over: laat je eerst permanente make up zetten of toch een botox behandeling?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Je doet eerst de behandeling die het langst stand houdt en dat is Permanente Make-up!

Had je toch eerst een botox behandeling laten doen dan is de wachttijd tussen botox en permanenten make-up 3-4 weken. Stofje botulinetoxine werkt op de spieren en kan ervoor zorgen dat de wenkbrauwen ongelijk worden. Daarom is het advies om na botox behandeling 3 tot 4 weken te wachten om de spieren tot rust te laten komen.

Doe alles in de goede volgorde en je zult lang van het resultaat genieten!

Hoe lang blijft de permanente make-up goed zitten? 

Meest gestelde vraag van de mensen is: Hoe lang blijft de permanente make-up goed zitten? 
Hoe lang blijft de permanente make-up goed zitten verschilt per persoon. Over het algemeen moet de permanente make-up één keer per jaar / anderhalf jaar worden bijgewerkt.
Maar er zijn ook individuele factoren die de duur beïnvloeden:
1. Hoe ouder je bent, hoe langer de permanente make-up goed blijft zitten. Met het ouder worden worden de stofwisselingsprocessen minder intens.
2. Als je een vette huid hebt, zal de permanente make-up minder goed blijven zitten. 
3. Bij het bruinen in de zon en ook onder de zonnebank wordt het pigment lichter van kleur. 
4. Lichte kleuren van pigment verliezen snel hun kleurintensiteit. 
5. Als je een actieve levensstijl hebt zal het pigment sneller uit de huid gaan.
Op de ogen blijft permanente make-up over het algemeen langer (5-8 jaar) goed zitten dan op de wenkbrauwen of op de lippen.

Permanente make-up wenkbrauwen. Poedertechniek. 

Laatste trend in de wereld van mode en schoonheid is meer en meer de neiging naar de natuurlijke huidskleuren van make-up. De kleuren die dicht bij natuurlijke kleur van lippen en wenkbrauwen liggen – dat is trendy! De klassieke permanente make-up op de wenkbrauwen, die bij iedereen bekends is, is niet langer in vraag als voorheen. Dit komt omdat het werd vervangen door een ‘poedertechniek’, een permanente make-up techniek van een nieuwe generatie.

Wat is het?
Steeds vaker vragen cliënten aan permanente make-up artiesten om een ​​zacht schaduweffect te bereiken op de wenkbrauwen. Poedertechniek is het inbrengen van het pigment in de huid op een ondiepe en transparante manier. Daarom zijn dergelijke wenkbrauwen moeilijk te onderscheiden van een met potlood getinte wenkbrauw, zelfs als je goed van dichtbij kijkt.
Tijdens de procedure brengt de permanente make-up artiest het pigment aan in de bovenste laag van de opperhuid met behulp van een pmu machine. Daarom is een van de belangrijkste voordelen van  poedertechniek het minimale huidletsel en bijna geen pijn. Dit vereenvoudigt het proces van huidregeneratie en minimaliseert het verlies van kleur.
Direct na de procedure lijken wenkbrauwen natuurlijk. Bij het herstel van de huid worden zeer zelden korstjes gevormd, alleen kleine schilfertjes in tegenstelling tot de klassieke tatoeage. De procedure van poederschaduw techniek en de uitvoering ervan geeft de client het effect van natuurlijke tint, vorm en volumineuze wenkbrauwen vanwege het ontbreken van een duidelijke contour. Deze techniek biedt ook mogelijkheid om het resultaat aan te passen. Het effect van een poederachtige tatoeage duurt één tot twee jaar, waardoor vrouwen voortdurend  nieuwe modetrends kunnen volgen.

Symmetrie in permanente make up

In de wereld zelf bestaat er geen perfecte symmetrie.
Het is ook een vergissing om gezichtssymmetrie als een onmisbare voorwaarde van schoonheid te beschouwen. Zelfs op de sculpturale beelden van Venus de Milo en Apollo Belvedère hebben de gezichten geen volledige symmetrie. Hieruit concluderend  kunnen we zeggen dat er niemand is met een onbetwistbare strikte symmetrie van de rechter- en de linkerhelft. De perfecte symmetrie ligt niet in de natuur en zou dat ook niet moeten zijn!
Geloof me, als een permanente Make Up specialist een liniaal neemt, op het voorhoofd de symmetrie uitrekent en de wenkbrauwen volgens de lijnen intekent, dan lijkt het alsof de wenkbrauwen niet bij het gezicht horen.
Geen wonder dat sommige beeldhouwers zeggen dat alleen overledenen een symmetrisch gezicht hebben. Dit betekent niet dat de wenkbrauwen compleet anders zouden moeten zijn. Wenkbrauwen moeten er visueel symmetrisch en mooi uitzien en niets meer.

Licht gekleurde wenkbrauwen na de eerste behandeling? Hier komt het door…

Veel clienten hebben na de eerste behandeling licht gekleurde wenkbrauwen, waarom is dat zo, en hoort dat zo ?

Ja, dat klopt. Een goede PMU specialist zorgt er bij de eerste behandeling voor, dat de kleur van de wenkbrauwen niet te donker wordt gedaan. Bij de tweede behandeling of bij de nabehandeling wordt gekeken hoe het aangebrachte pigment er uit komt te zien. Dit kan per persoon verschillen. Het is natuurlijk zo dat de kleur wel altijd donkerder gemaakt kan worden, maar niet lichter! Bij sommige wordt 20 % van het pigment door de huid afgestoten, bij anderen 50% of meer. Een goede specialist zal proberen een veilige lichte kleur van wenkbrauwen te bereiken, die na de genezing zelfs met 80%  opgenomen pigment niet te donker van kleur zal zijn. Ook de aangebrachte vorm is nu pas echt goed zichtbaar.
De PMU specialist kan nu in overleg met de client de vorm vervolmaken en de kleur desgewenst aanpassen. De kleur kan 1, 2 tonen donkerder gemaakt worden, warmer of koeler.
Tijdens de nabehandeling kun je van alles doen, behalve dan dat je de kleur lichter kunt maken.
Daarom is het goed als de kleur bij de eerste behandeling niet te donker is.

Wat is de moeilijkste huid voor permanente make-up

De moeilijkste huid voor permanente  make-up is ongetwijfeld een vette huid met grote poriën.
Waarom is het moeilijk om met zo’n huid te werken? De grootste moeilijkheid is dat vanaf het begin van de procedure de huid gaat “protesteren “. De huid begint veel lymfe uit te scheiden, daarom is er een meer delicate aanpak vereist!
Vervelende voor de client met de vette huid is dat de permanente make-up hierdoor minder goed blijft zitten dan bij mensen met een normaal huidtype of met een droge huid. Hierdoor moeten zij ook sneller voor een Touch Up procedure terug komen!
Bij nazorg van dergelijke huid moet je ook rekening houden met verschillende factoren.
Vanwege de overvloedige hydratatie wordt het niet aanbevolen om als nazorg verschillende aanvullende zalven, waaronder vaseline te gebruiken. De korsten na de behandeling op een dergelijke huid gaan sneller eraf en daarom hecht de kleur ook iets  minder goed.Maar in ieder geval is het mogelijk en aan te raden om de permanente make-up op een dergelijke huid te doen. Want de gewone make-up op de vette huid blijft niet lang zitten en heeft de neiging om sneller uit te lopen.

Koortslip na de pmu behandeling?

Koortslip na de pmu behandeling? Waarom gebeurt het en wat kun je er tegen doen?

Een koortslip is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door een virus, het zogenaamde “herpes simplex virus”. De medische term voor een koortslip is “herpes labialis”. Een koortslip is een veel voorkomende blaasjesziekte van de huid-en slijmvliezen. 

Als je eenmaal blootgesteld bent aan dit virus, dan blijft deze levenslang in het lichaam aanwezig. In tijden van stress en op de momenten dat het afweersysteem verlaagd is wordt het virus actief. Dit uit zich dan in blaasjes op de lippen of elders op de huid.

Tijdens pmu behandeling krijgt de huid te maken met een “stress situatie”. Dit is  een niet noemenswaardige stress situatie, maar voldoende om in 90% van de gevallen het herpes virus actief te krijgen. 

Het virus zelf is natuurlijk niet gevaarlijk voor degene die de  pmu behandeling ondergaat. Maar kan wel het aangebrachte pigment aantasten. De koortslip kan er voor zorgen dat het uiteindelijke resultaat vlekkerig wordt of dat het pigment niet gelijkmatig verdeeld blijft over de lippen. Dit kun je wel met de tweede behandeling goed krijgen.

Er is wel een manier om er voor te zorgen dat de koortslip weg kan blijven.

Ik adviseer mijn klanten die ooit een  koortslip hebben gehad om bij de huisarts een kuur ( met Aciclovir/Valaciclovir of ander middel ) te halen. Hier kun je 1 dag voor de behandeling of op dezelfde dag mee starten. Dosering en frequentie van inname wordt wel door de huisarts bepaald. Als je dit hebt gedaan is de kans slechts ca. 7% dat de virus alsnog doorbreekt. De kans dat u dus een koortslip krijg is aanzienlijk minder. 

Als het op de een of andere manier niet is gelukt, of de pmu artist heeft het hier niet over gehad, en u hebt wel koorstlip gekregen na de PMU behandeling, dan kunt u aciclovir crème gebruiken op de blaasjes. Gebruik nooit hormoon zalf of zalf met antibiotica. Het is belangrijk dat u ook de korstjes laat zitten en de lippen met rust laat zodat de natuur zijn werk kan doen. Zo kunt u ervoor zorgen dat het pigment zo goed mogelijk blijft na genezing.  

Wat is Permanente Make Up? Hoe werkt het?

Permanente make-up of PMU  is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. 

Hoe werkt het? 

Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is anders. 
De naald maakt met een hoge snelheid heen-en-weergaande bewegingen en maakt micro prikken in de huid. Deze bewegingen worden zorgvuldig door de PMU specialist bepaald.

 

 

Fase 1

Op het moment dat het pigment in de huid wordt ingebracht begint het lichaam te reageren op de vreemde stof. Rondom de beschadigde huid, waar het pigment in zit, komen de cellen die verantwoordelijk zijn voor immuunprocessen, actieve macrofagen, in actie. Hun taak is om alles te vernietigen wat het proces van normale levensactiviteit verstoort. Zij beginnen de beschadigde cellen en vezels met de pigmentdeeltjes af te breken. De door de macrofagen ook ingenomen pigmentendeeltjes kunnen echter niet verteerd worden, als eindresultaat sterven de cellen van immuniteit, de macrofagen, zelf af en het pigment blijft in de huid, als tatoeage achter.

 

 

Fase 2

Bijna direct na het inbrengen van het pigment, start het herstel proces van de huid. Dit duurt ongeveer 30 dagen. Door de micro openingen, die de naald maakt, komt bloed en lymfe naar het oppervlak. Dit droogt daar op en vormt een korstje. Dit korstje beschermt de wond tegen beschadiging. Dit korstje moet vanzelf loskomen en afvallen, niet loskrabben want dan gaat een deel van het pigment mee en krijg je beschadiging van de tatoeage.

 

 

 

Tijdens het herstel rond het pigment wordt een netje van collageenvezels gevormd. Ze omsluiten elk deeltje van pigment in een kleine capsule. Vanwege actieve herstellende processen wordt de huid minder transparant en daarom het aanwezige pigment in de huid minder opvallend.

 

 

Op dit moment lijkt het erop dat het pigment bleek wordt. Dit hoort gewoon bij het proces van herstel. Even afwachten dus.

 

 

 

Fase 3

Na ongeveer 4 weken na de behandeling zijn de actieve herstelprocessen voltooid. Zoals het pigment nu is zal het nog vele maanden blijven. Nu kan de nabehandeling uitgevoerd worden. De kleur en/of de vorm kan nu aangepast worden.

Chat openen
1
Hallo. Neem gerust contact met mij op. Druk op de knop linksonder om de chat te starten.