Koortslip na de pmu behandeling?

Koortslip na de pmu behandeling? Waarom gebeurt het en wat kun je er tegen doen?

Een koortslip is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door een virus, het zogenaamde “herpes simplex virus”. De medische term voor een koortslip is “herpes labialis”. Een koortslip is een veel voorkomende blaasjesziekte van de huid-en slijmvliezen. 

Als je eenmaal blootgesteld bent aan dit virus, dan blijft deze levenslang in het lichaam aanwezig. In tijden van stress en op de momenten dat het afweersysteem verlaagd is wordt het virus actief. Dit uit zich dan in blaasjes op de lippen of elders op de huid.

Tijdens pmu behandeling krijgt de huid te maken met een “stress situatie”. Dit is  een niet noemenswaardige stress situatie, maar voldoende om in 90% van de gevallen het herpes virus actief te krijgen. 

Het virus zelf is natuurlijk niet gevaarlijk voor degene die de  pmu behandeling ondergaat. Maar kan wel het aangebrachte pigment aantasten. De koortslip kan er voor zorgen dat het uiteindelijke resultaat vlekkerig wordt of dat het pigment niet gelijkmatig verdeeld blijft over de lippen. Dit kun je wel met de tweede behandeling goed krijgen.

Er is wel een manier om er voor te zorgen dat de koortslip weg kan blijven.

Ik adviseer mijn klanten die ooit een  koortslip hebben gehad om bij de huisarts een kuur ( met Aciclovir/Valaciclovir of ander middel ) te halen. Hier kun je 1 dag voor de behandeling of op dezelfde dag mee starten. Dosering en frequentie van inname wordt wel door de huisarts bepaald. Als je dit hebt gedaan is de kans slechts ca. 7% dat de virus alsnog doorbreekt. De kans dat u dus een koortslip krijg is aanzienlijk minder. 

Als het op de een of andere manier niet is gelukt, of de pmu artist heeft het hier niet over gehad, en u hebt wel koorstlip gekregen na de PMU behandeling, dan kunt u aciclovir crème gebruiken op de blaasjes. Gebruik nooit hormoon zalf of zalf met antibiotica. Het is belangrijk dat u ook de korstjes laat zitten en de lippen met rust laat zodat de natuur zijn werk kan doen. Zo kunt u ervoor zorgen dat het pigment zo goed mogelijk blijft na genezing.  

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *