Wat is Permanente Make Up? Hoe werkt het?

Permanente make-up of PMU  is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. 

Hoe werkt het? 

Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is anders. 
De naald maakt met een hoge snelheid heen-en-weergaande bewegingen en maakt micro prikken in de huid. Deze bewegingen worden zorgvuldig door de PMU specialist bepaald.

 

 

Fase 1

Op het moment dat het pigment in de huid wordt ingebracht begint het lichaam te reageren op de vreemde stof. Rondom de beschadigde huid, waar het pigment in zit, komen de cellen die verantwoordelijk zijn voor immuunprocessen, actieve macrofagen, in actie. Hun taak is om alles te vernietigen wat het proces van normale levensactiviteit verstoort. Zij beginnen de beschadigde cellen en vezels met de pigmentdeeltjes af te breken. De door de macrofagen ook ingenomen pigmentendeeltjes kunnen echter niet verteerd worden, als eindresultaat sterven de cellen van immuniteit, de macrofagen, zelf af en het pigment blijft in de huid, als tatoeage achter.

 

 

Fase 2

Bijna direct na het inbrengen van het pigment, start het herstel proces van de huid. Dit duurt ongeveer 30 dagen. Door de micro openingen, die de naald maakt, komt bloed en lymfe naar het oppervlak. Dit droogt daar op en vormt een korstje. Dit korstje beschermt de wond tegen beschadiging. Dit korstje moet vanzelf loskomen en afvallen, niet loskrabben want dan gaat een deel van het pigment mee en krijg je beschadiging van de tatoeage.

 

 

 

Tijdens het herstel rond het pigment wordt een netje van collageenvezels gevormd. Ze omsluiten elk deeltje van pigment in een kleine capsule. Vanwege actieve herstellende processen wordt de huid minder transparant en daarom het aanwezige pigment in de huid minder opvallend.

 

 

Op dit moment lijkt het erop dat het pigment bleek wordt. Dit hoort gewoon bij het proces van herstel. Even afwachten dus.

 

 

 

Fase 3

Na ongeveer 4 weken na de behandeling zijn de actieve herstelprocessen voltooid. Zoals het pigment nu is zal het nog vele maanden blijven. Nu kan de nabehandeling uitgevoerd worden. De kleur en/of de vorm kan nu aangepast worden.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *