Veel gestelde vragen

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up (PMU) is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect te hebben. Bij kleuren met een potlood is niet meer nodig. Gedurende 1-4 jaar (na een eerste behandeling), zijn je wenkbrauwen, eyeliner of lippen verzorgd en elegant, dus ook in zwembad of sauna.

Hoe werkt permanente make-up?

Met een flinterdunne naald wordt een pigment in het bovenste laagje van de huid (0,3 tot 0,7 mm) aangebracht. Dit betekent dat de kleur na verloop van de tijd afzwakt door natuurlijke huidvernieuwing en UV-licht.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Gemiddelde houdt permanente make-up voor de wenkbrauwen 1 tot 3 jaar en de eyeliner 1 tot 5 jaar (of zelfs nog langer).

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar een tatoeage wordt echter in het onderhoudsbindweefsel (in de dermis) geplaatst, dit is echt permanent.

Is permanente make-up veilig?

Ja. Het Informed Concent dat wij met elke cliënt doornemen, moet uitsluiten of u wel of niet behandeld mag worden. Bij elke behandeling een nieuwe wegwerp naaldmodule wordt geplaatst. Er zijn ook strenge eisen op de pigmenten die aan alle wettelijke normen moeten voldoen. Onze salon en onze werkwijze wordt op veiligheid en hygiëne getoetst en goedgekeurd door de GGD.

Doet het pijn?

Nee, de behandeling is niet geheel gevoelloos, maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Het aanbrengen van permanente make-up wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, met behulp van speciale verdoving, crèmes en vloeistoffen.

Ik werk met Emla crème, dit is een verdoving die u bij de huisarts kunt krijgen. Deze dient u zelf te halen voor de behandeling.

Voor wie is permanente make-up?

Permanente make-up is een alternatief voor vrouwen en mannen die er te allen tijde verzorgd willen uitzien, die een correctie nodig hebben, die allergisch zijn voor reguliere make-up, voor sportieve mensen of mensen die gebruik willen maken van medische toepassingen, zoals litteken camouflage of dermopigmentatie. PMU is zeer geschikt voor Alopecia patiënten.

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling c.a. 2 tot 2,5 uur.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee, omdat ik een speciale opleiding heb gevolgd over kleurenleer, breng ik advies uit en vertel ik u over de diverse kleuren en hun uitwerking op verschillede soorten huidtypen.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als dag/avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen.

Is er een speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandeling te ondergaan. U krijgt na afloop wel een nazorginstructie.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 4 tot 8 weken het eind resultaat van de pigmentatie zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?

Nee, de salon werkt uitsluitend op afspraak.