Wat is permanente Make-up

Wat is semi permanente make-up?

Permanente make-up of pmu is het inbrengen van pigmenten in de huid (0,3 tot 0,7 mm). Dit gebeurt met een pen waarin een wegwerp naaldmodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar een tatoeage wordt in het onderhuids bindweefsel (in de dermis) geplaatst, dit is echt permanent. Bij semi permanente make-up wordt de pigment in de lederhuid (in de opperhuid/epidermis) geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door zonnelicht en door natuurlijke vernieuwing van de huid zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.

Voor wie

Semi permanente make-up is de manier om uw wenkbrauwen, oogleden en lippen altijd op een natuurlijke manier perfect op orde te hebben. Nooit meer bijkleuren met een potlood of verven. Geen zorgen meer tijdens het sporten of het gebruik van een sauna of zwembad.

Permanente make-up is een alternatief voor vrouwen en mannen die er te allen tijden verzorgd willen uitzien, die een correctie nodig hebben, die allergisch zijn voor reguliere make-up, of mensen die gebruik willen maken van medische toepassingen, zoals litteken camouflage of dermopigmentatie.

Over de salon

In mijn salon wordt gewerkt met de aller nieuwste apparatuur Biotek Stilus 3VO, een pigmentatie apparaat waarin de laatste technische noviteiten en innovaties op het gebied van permanente make-up zijn verwerkt. De kleurstoffen in pigmenten die wij gebruiken bevatten geen giftige of kankerverwekkende middelen.

De salon biedt persoonlijk advies op maat met het oog op het creëren van een professionele look volgens de laatste stijltrends d.m.v. de nieuwste technieken en gebruik van luxe pigmenten uit Italië.

Permanente make up wenkbrauwen

Wenkbrauwenpigmentatie is een perfecte oplossing voor als u het lastig vindt om gelijkmatige wenkbrauwen te tekenen of als uw wenkbrauwen door te veel epileren uit model zijn geraakt. Ook littekens in uw wenkbrauwen kunnen worden gecorrigeerd.

Permanente make up eyeliner

Permanente eyeliner maakt uw ogen sprekender en geeft u een volle oogopslag. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw make-up uitloopt. De eyeliner wordt aangebracht tussen de wimperhaartjes. Boven, onder of boven en onder: net wat u wilt en past bij uw aangezicht. Het resultaat is een mooie, strakke eyeliner met een natuurlijk effect.

Permanente make up lippen

PMU geeft uw lippen een natuurlijke aanvulling of extra accent aan op de lipcontouren en zorgt ervoor dat uw lippenstift nooit meer uitloopt tussen de plooitjes van uw mond. Het corrigeren van de lippen, zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen.

Ook is het een goede manier om uw lippen op natuurlijke wijze voller te laten lijken. Zijn uw lippen vaal? Dan kunt u deze met lipcontouren mooi laten inkleuren (full lips). U kunt kiezen uit verschillende kleuren en effecten.

Hoe verloopt de PMU behandeling

Voordat de permanente make-up wordt aangebracht, wordt een intakegesprek met u gevoerd. In het gesprek worden de wensen en mogelijkheden besproken. Het toestemmingsformulier wordt door u ingevuld en ondertekend. Eerst wordt de vorm met een potlood voorgetekend en pas daarna het pigment aangebracht als u tevreden bent met het getekende resultaat. Het aanbrengen van permanente make-up wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, met behulp van speciale verdoving crèmes en vloeistoffen. Ik werk met Emla crème, dit is een verdoving die u bij de huisarts kunt krijgen. Deze dient u zelf te halen voor de behandeling. De behandeling duurt ongeveer 2-3 uur. Gelijk na de behandeling ziet de aangebrachte permanente make-up er wat donker uit. De volledige genezing en het herstel van de huid, duurt c.a. 4 weken. Na de eerste behandeling wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor de nabehandeling die plaatsvindt na c.a. 4 tot 6 weken. De nabehandeling duurt ongeveer 1 uur. Meestal zijn twee behandelingen voldoende om permanente make-up goed uit te voeren.

Voorbereiding van de behandeling

Neem 24 uur voor de behandeling geen alcohol, bloedverdunners, drugs.

Contra-indicaties

  • hemofilie
  • chronische huidziektes
  • contactallergie
  • diabetes
  • immuunstoornis
  • hart en vaatafwijking
  • herpes zoster in het gelaat of ooit gehad
  • ichthyose
  • melanomen (huidkanker)
  • keloïd